Учешће Трговинске школе Ниш на догађају „Дан отворених врата дуалног образовања – Корак до практичног знања“

Регионална привредна комора Ниш је 11.маја 2023.године организовала догађај под називом „Дан отворених врата дуалног образовања – Корак до практичног знања“ са циљем промоције дуалног модела образовања међу ученицима завршних разреда основних школа које се налазе на територији Града Ниша. Догађај је одржан заједно са Сајмом професионалне оријентације, који је организовала Национална служба за запошљавање – Филијала Ниш, на коме су средње школе и факултети са територије Града Ниша презентовали своје смерове и наставне програме.

Организатори догађаја су Регионална привредна комора Ниш и Национална служба за запошљавање – Филијала Ниш, у сарадњи са Градом Нишом и Школском управом Ниш.

Догађај „Дан отворених врата дуалног образовања – Корак до практичног знања“ је био намењен ученицима завршних разреда основних школа које се налазе на територији Града Ниша и родитељима ученика, као и члановима савета родитеља школа. На овај начин је свим посетиоцима омогућено да се упознају са свим бенефитима које нуди ДУАЛНИ МОДЕЛ образовања, да саслушају ИСКУСТВА УЧЕНИКА који се школују по поменутом моделу, да са свим представницима релевантних институција образовног система „буду на ти“ и сазнају све што их интересује о дуалном образовању.

Учесници догађаја су биле и КОМПАНИЈЕ које су се пријавиле да приме на учење кроз рад (дуално образовање) ђаке који уписују први разред средње школе, школске 2023/2024 године, и средње стручне школе са територије Града Ниша које имају образовне профиле по дуалном моделу образовања.

Наша школа је била учесник са ученицима одељења I/3 и II/3, који се образују по ДУАЛНОМ МОДЕЛУ. Овом приликом ученици и наставници су, будућим средњошколцима, пренели своја искуства и бенефите дуалног обазовања.

У школској 2023/2024 години Трговинска школа уписује следеће образовне профиле:

– Трговински техничар (по дуалном моделу)

– Трговац (по дуалном моделу)

– Комерцијалиста (подручје рада: Економија, право и администрација)

На овом догађају наша школа је представила наведене образовне профиле-смерове које уписује у школској 2023/2024 години и остварени су контакти и са другим релевантним институцијама (компанијама) које су заинтересоване за учешће у дуални модел наставе.

 

 

 

 

 

 


Објављено

у

од

Ознаке:

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *